Mandle dejte do misky plné vody a nechejte je asi 8 hodin nabobtnat. Stejně tak nechejte v jiné misce nabobtnat kešu oříšky.
Ve chvíli, kdy jsou mandle a kešu nabobtnané, můžete přejít
k výrobě samotného cheesecake. Dno formy o průměru 20 cm vyložte pečicím
papírem.
Datlovou pastu nakrájejte na kousky. Mandle sceďte a rozmixujte
na malé kousky. Smíchejte s datlovou pastou, čímž získáte kompaktní
"těsto". Vyložte jím dno formy (nebo ho vyválejte mezi dvěma archy
pečicího papíru) a dejte do lednice vychladit.
Náplň: do mixéru (takový ten stolní na smoothie) dejte kešu,
citronovou kůru a šťávu, kokosové mléko, sirup, maliny a brusinkový
prášek a mixujte, dokud nezískáte hladkou hmotu.
Kokosový olej opatrně rozpusťte a přidejte do mixéru. Opět vše
promíchejte, náplň nalijte na datlový korpus a dejte do lednice
na několik hodin ztuhnout.
Raw cheesecake posypejte lyofilizovanými nebo čerstvými malinami, kurkumou a brusinkovým práškem.
Abyste dostali dort z formy, vezměte nůž s tenkou čepelí a nahřejte
v horké vodě. Nůž osušte a oddělte jím formu od koláče. Při krájení
opět doporučuji nahřát nůž ve vodě, řezy budou dokonale přesné.