Bulgur
Superpotravina

Bulgur
Bulgur

Proč jíst bulgur

Užívání bulguru snižuje riziko, které vzniká při kardiovaskulárních onemocnění. Je velice oblíbený i u těhotných žen, jelikož bulgur nenadýmá. Bulgur je skvělá zásobárna vlákniny, která působí jako prevence proti zácpám a udržuje střeva ve skvělé formě. Dalším plusem při užívání bulguru je vysoký obsah železa, keré pomáhá dostat kyslík do krve. Také pomáhá vytvářen kolagen, podporuje imunitní systém a podporuje pokožku. V jednom šálku bulguru najdeme až 12 % denní dávky kyseliny listové, thiaminu, vitaminu B6 a také niacinu.

Co je to bulgur

Bulgur je celozrnná pšenice, tato superpotravina je již předvařená. Jeho příprava je jednoduchá, můžeme jej pouze povařit a zpracovat.

Bulgur obsahuje vlákninu, vitamíny i minerály, sám o sobě má velmi příznivé nutriční složení. Obsahuje minimální množství tuku.Je vnodný jak pro vegetariány tak pro vegany. Vzhledem k původu, není bulgurvhodná potravnapro bezlepkovou dietu.


Bulgur si můžete koupit zde.


Užití bulguru

V české kuchyně používáme bulgur například do nádivek, polévek či jako přílohu k masům. Můžeme jej také uvařit jako hlavní chod například se zeleninou a tofu.