Šťáva z granátového jablka
Superpotravina

Jak jíst granátové jablko

Rozřízneme jej na čtyři kousky a všechna zrníčka z něj lehce vyloupeme. Můžeme je rovnou sníst nebo s nimi například ozdobit dorty, saláty, zmrzlinové poháry či dát jako přílohu.
Šťáva z granátového jablka
Šťáva z granátového jablka


Štáva pro Vás zde :)

BIO šťáva z granátového jablka

Ve šťávě jsou obsaženy fenolické látky, které příznivě působí na střevní parazity. Dodává energii, podporuje trávení, posiluje imunitu. Vynikající je jako doplněk ke svačině nebo i pro umýchání koktejlu. K nejznámějším nealkoholickým koktejlům patří šerbet.

Granátové jablko

Je aromatické ovoce, které vypadá jako velká bobule a je až 12 cm velké. Má tvrdou tlustou slupku. V jednom plodu můžeme najít až 600 semen. Svým obsahem hořčíku, sodíku a draslíku je vhodné pro sportovce, osoby s horečkou, těžce pracující lidi a lidi, kteří pracují v horku. Granátové jablko je také považováno za přírodní afrodisiakum.

Obsahuje

Granátové jablko obsahuje až 77  % vody, dále železo, hořčík, fosfor, vápník, sodík, cukr, draslík a samozřejmě i spoustu vitamínů, esenciálních a neesenciálních aminokyselin.

Využití granátového jablka

Granátové jablko můžeme využívat v kuchyni, ať už do salátů nebo ke grilovanému masu a rybám. Použít můžeme z granátového jablka téměř vše. Z listů si můžeme uvařit čaj. Z plodů, kořenů a jeho kůry se získává barvivo. Dřevo granátovníku je velice kvalitní a proto se využívá v řezbářství.