Jak odlehčit typickému českému vaření?
Superfoods

Česká kuchyně

I přes spoustu možností, co se nám dnes v pestrosti stravy nabízí, tak se ne a ne vzdát naší české kuchyně? :) Dovolím se tedy uvést i pro českou stravu napsat pár tipů, jak jídlům odlehčit :)

  • Do omáček můžeme místo smetany přidat třeba tvarohovou lučinu.
  • Pokud jste zvyklí zahušťovat Vaše jídla, přidávejte místo mouky strouhanou bramboru.
  • Zkuste do všech pokrmů přidávat více zeleniny. Například pokud bychom se bavili o typické svíčkové, přidejte do ní větší zeleninový podíl - uvidíte, že omáčka bude mít výraznější chuť, bude více zahuštěná a zdravější :)

Vím, že se jedná o maličkosti, ale někde přeci začít musíme :) pokud zeleninový podíl u typických jídel a těch, které máme rádi, ale nejsou zase tak zdravé - zvýšíte, tak uvidíte, jakou pocítíte změnu. Je dobré se zaměřit i na lokální potraviny, které jsou pěstované s láskou a mají v sobě opravdové vitamíny :)