Amarantové zrno
Superfoods

Amarantové zrno

Amarant je bezlepková obilnina, kterou můžeme nazývat také laskavec. Amarant byl základní potravinou už pro Indiány. Amarantové zrno v sobě obsahuje až 4x více vlákniny než běžné obiloviny, má v sobě nenasycené kyseliny, které jsou vzácné. Amarant má jemnou chuť, sladkou a trochu po oříšcích :)

Účinky amarantu

Amarant je pro naše tělo velkým přínosem. Amarantové zrno je skvělým pomocníkem pro zlepšení trávení a pomáhá i při zácpě. Amarant se doporučuje při rekonvalescenci, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a obsahuje přírodní antioxidanty.

Doporučuje se pro sportovce, jelikož amarantové zrno obsahuje spoustu bílkovin a to v takové kombinaci, že pomáhá obnovit svalovou hmotu. Amarant je vhodný při redukčních dietách.

V kuchyni

Amarantové zrno můžeme použít pro obměnu rizota či orestované na pánvi využít do salátů nebo do polévek. Z amarantu můžeme dělat i moučníky a kdo má šikovné ruce i drobné pečivo :) Amarantové zrno je dobré si namočit do vody. Poměr je jeden šálek amarantu a jeden a půl vody. Amarant se vaří 10 minut.