Rizoto z hnědé rýže s hlívou ústřičou
Hnědá rýže v kombinaci s červenou řepou a hlívou ústřičnou!
Hnědá rýže je skvělým produktem pro nahrazení rýže z varných sáčků. Hnědá rýže se řadí ke zdravým produktům bez chemického očištění. Ve slupkách, které na rýži zůstávají zůstává spoustu prospěšných látek, které nám pomáhají regenerovat organismus a dodají opravdu hodně bílkovin. Složení hnědé rýže pomáhá našemu organismu zaktivovat buňky, které podporují imunitní systém. Díky hnědé rýži je naše tělo schopné projít přirozenou detoxikací.
Pro přípravu budeme potřebovat
- cibuli
- červenou řepu
- hnědou rýži
- konopné semínko
- hlívu ústřičnou nebo žampiony
- kokosový olej
Postup
Hnědou rýži propláchneme ve vodě a necháme vařit cca 18 minut. Mezi tím si nakrájíme cibulku a řepu, které spolu na kokosovém oleji osmahneme. Necháme restovat cca 10 minut, dokud nebude řepa měkká a cibulka do zlatova. Poté do směsi přidáme hlívu ústřičnou.
Konečná příprava rizota
Když je směs měkká, přisypeme k ní konopné semínko a hotovou hnědou rýži. Vše důkladně promícháme a na závěr pokapeme olejem. Já jsem přidala olej z ostropestře, který je výborný pro regeneraci jater. Ale může být libovolný, který máte doma :) - avokádový, olivový, dýňový.