Pikantní polévka z Goji
Připravila jsem pro Vás jednoduchý postup pro přípravu pikantní polévky z kustovnice čínské a rajčat
Ingredience
1 hrnek kustovnice čínské, cca 6 velkých rajčat, 1 velkou cibuli, chilli koření nebo chilli papričku, petržel či jakékoliv koření, které máte v polévce rádi, sůl, pepř, máslo na osmažení cibulky. Možná budeme pro zjemnění chutí potřebovat i trochu mléka a kapku citrónu.
Postup
Než začnete s vařením a chystáním, zalejte kustovnici, kterou máte přichystanou v hrnečku vodou, aby byla celá ponořená. Nakrájíme si cibuli, kterou zpěníme v hrnci. Jakmile bude cibule osmažená do zlatova, přidáme k ní hrnek s kustovnicí, kterou máme připravenou i s vodou. Směs okořeníme solí, pepřem a chilli. Poté přidáme nakrájená rajčata. Jakmile směs pár minut povaříme, přilijeme k ní trochu vody a sundáme z plotny. Směs rozmixujeme, aby v ní byly menší kousky a dáme opět na plotnu. Polévku dochutíme dle našeho uvážení. Pro zjemnění můžeme přidat mléko a pár kapek citrónu. Wuala, vynikající a zdravá polévka je během chviličky hotová :)