Domácí polévka s irským mechem
Miluju domácí polívky :) Proto jsem se rozhodla, že Vám tu udělám zase receptík. Dnes jsem ji obohatila o irský mech, moringu s bazalkou a himalájskou sůl.
Co budeme potřebovat?
- 2 - 3 cibule
- hříbky
- mrkev
- petržel
- uzené (může být i varianta bez masa)
- římský salát
- irských mech
koření (moringa s bazalkou, himalájská sůl, pepř a chilli)
Postup
Jako první si opláchněte mech a namočte ho do vody. Podle návodu by měl být namočený cca 10 hodin, ale já osobně moc nejsem na zdlouhavé přípravy, takže jsem to riskla a měla ho namočený jen po dobu přípravy - krájení zeleniny, takže cca 15 minut :) nezapomeňte vodu mechu aspoň 2x vyměnit a pořádně jej očistit od soli.
Mezitím si tedy nakrájejte veškerou zeleninu a vše, co si budete chtít do polévky dát :) v hrnci jsem si jako první osmahla cibulku, a potom přidala všechny ostatní dobrůtky - mrkve, celer, hříbky, domácí uzené. Vše jsem nechala chvílí podusit. Nakonec nakrájíme vyluhovaný irský mech a přidáme do směsi v hrnci. Jakmile je vše spojené a orestované, zajileme horkou vodou a vaříme, dokud není polévka hotová :) dochutíme kořením, které máme v polévce rádi :)
Dobrou chuť!